perjantai 25. maaliskuuta 2016

Vauvakutsut


Mieheni serkun esikoisen laskettu aika on ensi kuussa, ja me tietenkin järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet vauvakutsut! Koska tuleva äiti on vegaani (joskaan ei ihan ehdoton), niin halusin yrittää täysin vegaanisen täytekakun tekemistä. Halusin kuitenkin sellaisen kakun, josta ei heti päällepäin näe, että siinä on jotain erilaista. Tähän tuli suklaapohja ja vadelmatäyte. Oikeastaan vain liivatteen puuttuminen koitui lopulta oikeaksi ongelmaksi, koska en onnistunut löytämään agar-agaria (enkä viitsinyt netistä tilata). Täytettä oli siis aika vähän, koska sitä ei vain pysynyt kakun sisällä kovin isoa määrää. :D Mutta koska pohja oli mehevä ja suklainen, se ei juuri haitannut.




Pohjan tein tällä ohjeella: 
4,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
130g tummaa suklaata
 (Minä käytin levyllisen Pandan tummaa suklaata. Siinä taitaa olla 150g. Se myös saattaa sisältää maitoa, koska samassa tehtaassa käsitellään myös maitotuotteita. Valmistusaineet ovat kuitenkin kaikki vegaanisia, ja koska juhlittava ei ole täysin ehdoton, eikä allerginen, niin uskalsin tämän riskin ottaa.)
 150g rasvaa
3dl kasvimaitoa
(Alkuperäisessä ohjeessa oli myös vanilja-aromi, mutta koska käytin kasvimaitona Alpron vanilja"maitoa", en lisännyt enää erikseen vanilja-aromia.)

Sulata rasva ja suklaa. Sekoita kaikki aineet keskenään, ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min, anna jäähtyä kunnolla. 

Ohjeen löysin täältä

Täytteeseen laitoin
1prk soijavispiä
1prk Alpro go on -soijavalmistetta (maustamatonta, rahkan tapaista)
n.5dl vadelmia paseerattuna. 
1 levy vegaanista valkosuklaata sulatettuna
sokeria, vanilja- tai vanilliinisokeria.


Vauvalle ompelin ja virkkasin lahjaksi vaatteita ja peiton. Sukat ostin, koska ne olivat mun mielestä niin tulevan äidin näköiset :) 

Tämä body valmistui vielä aamulla juuri ennen juhliin lähtöä, ja pääsi pakettiin mukaan. :)


































 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!